Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

банк "Фінанси та Кредит

z-reklama.lviv.ua

П'ятниця, 18 вересня 2015, 14:21

Нацбанк оголосив банк "Фінанси та Кредит" банкрутом

банк "Фінанси та Кредит

Нацбанк відніс ПАТ "Банк "Фінанси та Кредит" до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

17 вересня Національний банк України прийняв рішення про віднесення публічного акціонерного товариства "Банк "Фінанси та Кредит" до категорії неплатоспроможних.

Як повідомляє Нацбанк, 93,2% усіх вкладників банку отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму 200 тис. грн. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом.

"Ми дуже довго працювали над програмою фінансового оздоровлення як з менеджментом цього банку, так і з мажоритарним акціонером – Костянтином Жеваго. Банк сім місяців перебував у проблемному стані. Протягом цього періоду акціонер виконував усі рекомендації Національного банку щодо фінансового оздоровлення. Після цього ПАТ "Банк "Фінанси та Кредит" взяло на себе зобов’язання щодо підтримки ліквідності банку за рахунок надходжень від продажу непрофільних активів акціонера та з дотримання обов’язкових резервів та інших нормативів. Із 17 серпня зазначений банк перейшов на звичайний режим роботи. Коли акціонер не виконав свої зобов’язання – ми швидко відреагували. Сьогодні банк був визнаний неплатоспроможним та переданий до Фонду", – заявила голова Національного банку України Валерія Гонтарева.

Заїї  словами, левова частка активів банку була пов'язана з кредитуванням бізнесу самого акціонера.

"Коли довелося розраховуватися з боргами та продавати активи – акціонер у встановлений термін цього не зробив. Хочу вас запевнити, що цей банк не є системним, а його віднесення до категорії неплатоспроможних не становить загрози стабільності банківському сектору країни", – зауважила Гонтарева.

Нагадаємо, раніше Нацбанк ліквідував ПАТ "Укркомунбанк"ПАТ "Укргазпромбанк"ПАТ "Східно-промисловий комерційний банк"ПАТ "Український професійний банк" та ПАТ "Банк Національний кредит", ПАТ "Радикал-банк" та ПАТ АБ "Столичний", ПАТ "КБ "Надра"ПАТ "Енергобанк"банк "Стандарт"ПАТ "Омега-банк". Також ще у березні Нацбанк України відніс АТ "Дельта Банк", ПАТ "Кредитпромбанк" до категорії неплатоспроможних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.