Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

zn.ua

Середа, 21 жовтня 2015, 11:17

Нацбанк оголосив "Унікомбанк" банкрутом

Нацбанк

Нацбанк відніс ПАТ "Унікомбанк", який зареєстрований у Львові, до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Ще 6 жовтня 2015 року "Унікомбанк" було визнано проблемним, проте власники банку не вживали жодних заходів для покращення фінансового стану та усунення порушень нормативно-правових актів Національного банку.

За даними статистичної звітності банку, залишок готівкових коштів є критично низьким та станом на 13 жовтня 2015 року становив 80 тис. грн., або 0,01% від зобов’язань банку та 2% від невиконаних операцій клієнтів. Відтак, банк був неспроможний своєчасно та в повному обсязі виконувати вимоги кредиторів через недостатність коштів.

Зазначимо, до грудня 2014 року ПАТ "Унікомбанк" був зареєстрований і працював у Донецьку. Потім він був перереєструваний поза територією АТО, у Львові. Проте значна частина його активів та застав залишилась в Донецькій області. Боржники перестали обслуговувати кредити і надходження коштів до банку майже припинилося.

Нагадаємо, раніше Нацбанк ліквідував ПАТ "Укркомунбанк"ПАТ "Укргазпромбанк"ПАТ "Східно-промисловий комерційний банк"ПАТ "Український професійний банк" та ПАТ "Банк Національний кредит", ПАТ "Радикал-банк" та ПАТ АБ "Столичний", ПАТ "КБ "Надра"ПАТ "Енергобанк"банк "Стандарт"ПАТ "Омега-банк". Також ще у березні Нацбанк України відніс АТ "Дельта Банк", ПАТ "Кредитпромбанк" до категорії неплатоспроможних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.