Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Дрогобич

Середа, 25 листопада 2015, 18:06

Енергозбереження: лідирують Дрогобицький та Городоцький райони

Дрогобич

На Львівщині найбільше кредитів на впровадження енергозберігаючих технологій взяли мешканці Дрогобицького району та Львова.

Згідно із даними департаменту економічного розвитку торгівлі та промисловості Львівської ОДА щодо оцінки рейтингових позицій районів та міст Львівської області, найбільше кількість кредитів на енергозбереження налічується у Городоцькому районі (3,02% кредитів на тисячу осіб), а найменше – у Турківському районі (0,74%) та Яворівському (0,93%) районах.

Відтак, станом на 1 листопада цього року, Городоцькому районі населення взяло 209 кредитів, а у Дрогобицькому – 219 кредитів, а у Кам'янка-Бузькому районі – 198 кредитів. Мешканці Турківського району взяли 37 кредитів на програму енергозбереження, а Мостиського – 71 кредит.

Що ж до міст Львівщини, то майже половина від усіх виданих кредитів за програмою енергозбереження припадає на Львів (45% або 417 кредитів). На другому місці опинився Червоноград із 17% або 162 кредитами, а на третьому – Борислав (10% або 91 кредит).

У Новому Роздолі кредит на енергозбереження виробив лише один мешканець міста.

 

 

Зазначимо, найкращі показники із обсягу реалізованої продукції на Львівщині у Кам'янка-Бузькому району, а найгірші – у Турківському, а лідерами області із експорту є Стрийський район, Львів та Новий Розділ. Найбільші обсяги будівельних робіт на одну особу були зареєстровані у Стрийському районі та Моршині.

 

Лідером з сілького господарства на Львівщині є Буський район, а за обсягом прийнятого в експлуатацію житла у розрахунку на 10 тис. осіб населення найкращим став Пустомитівський район, за обсягом капітальних інвестицій на одиницю населення лідирують Моршин, Трускавець та Радехівський район, а найвищі показники із безробіття у області зареєстровані у Стрийському районі та Новому Роздолі.

 

Найбільша заборгованість із заробітної плати зареєстрована у Жидачівському районі та Моршині.

Нагадаємо, що обласний бюджет відшкодовує позичальникам 15% річних у національній валюті за кредитами, виділеними на заходи з енергозбереження, та 20% за кредитами, отриманими на заходи, спрямовані на використання альтернативних до газу джерел енергії.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.