Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

паспорт

forbes.ua

Вівторок, 9 лютого 2016, 10:51

Біометричні паспорти уже оформили 20 тисяч українців

паспорт

Станом на 8 лютого в Україні оформлено близько 20 тисяч електронних паспортів.

Про це повідомила прес-служба Державної міграційної служби України.

Із них близько 8 тисяч таких паспортів у вигляді картки уже виготовлено.

Як зазначили у міграційній службі, запровадження нових документів розпочалося у  січні – новий паспорт виготовляється у формі картки та містить електронний безконтактний чіп, завдяки якому українці невдовзі отримають доступ до електронних сервісів.

Наразі нові документи оформляються тільки для осіб, які досягли 16-річного віку та отримують паспорт вперше. 

"Для інших категорій громадян оформлення документа стане можливим після ухвалення Верховною Радою України законопроекту №3224, який вже прийнято у першому читанні", – повідомляють у міграційній службі.

Зокрема, у законопроекті йдеться про те, що паспорт можна отримати з 14-річного віку, його оформлятимуть на чотири роки особам, які не досягли 18 років, а всім іншим – на десять років.

Нагадаємо, випуск нового паспорта у вигляді ID-картки стартував 11 січня. У перший день в Україні було оформлено близько 100 нових паспортів. Справжність паспорта можна перевірити за спеціальною інформацією.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.