Львівську мерію зобов'язали виділилити гроші на будівництво спорткомплексів та басейнів

Середа, 10 лютого 2016, 12:18

Порошенко зобов'язав місцеву владу сформувати низку сучасних спортмайданчиків, басейнів, нові маршрути для пішого, водного та вело туризму.

Про це йдеться в указі Президента України Петра Порошенка «Про Національну стратегію з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року».

«Національна стратегія розроблена на виконання Стратегії сталого розвитку Україна – 2020 з метою формування умов для оздоровчої рухової активності та здорового способу життя, формування здоров'я громадян як найвищої соціальної цінності в державі», – йдеться в указі.

Стратегія передбачає спорудження, зокрема й у Львові, низки сучасних спортмайданчиків у місцях масового відпочинку громадян, а також на базі загальноосвітніх навчальних закладів.

Усі спортивні площадки мають бути легкодоступними для різних верств населення, насамперед для малозабезпечених.

Згідно з указом, також мають розробити нові проекти будівництва комунальних спортивних комплексів та плавальних басейнів. Кошти на реалізацію оздоровчої стратегії повинні виділятись із місцевих бюджетів.

Також у стратегії зазначено, що необхідно збільшити кількість спортивних заходів для активного сімейного відпочинку, облаштувати безпечні маршрути для пішохідного, велосипедного та водного туризму і створити мережі літніх шкіл плавання на відкритих водоймах.

Мітки: здоровий спосіб життя, Львівська міська рада, Петро Порошенко, спортивні майданчики, указ президента