Львівоблавтодор залучить громадськість до контролю за ремонтом доріг

Вівторок, 16 лютого 2016, 14:41

До 29 квітня Львівавтодор створить спеціальні громадські ради, які контролюватимуть роботу місцевих дорожників.

Відповідний наказ затвердив голова Укравтодору Андрій Батищев.

«Головна мета цієї ініціативи – зробити діяльність служб більш прозорими. Лише за умови постійного громадського контролю ми зможемо справді реформувати дорожню галузь, подолавши корупцію та змусивши виконувати дорожні роботи якісно», – зазначив Андрій Батищев.

За його словами, сьогодні громадські активісти не мають належного впливу на регіональні дорожні відомства, адже їм просто не вистачає повноважень та доступу.

Саме після їхнього об’єднання у колегіальні дорадчі органи, активісти матимуть законне право ознайомлюватися з усіма важливими документами та правовими актами, надавати пропозиції стосовно вирішення питань будівництва, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування області, а також надавати пропозиції щодо удосконалення її роботи.

Детально ознайомитися з необхідним переліком документів для участі в установчих зборах та датою їх проведення можна на офіційних сайтах служб автомобільних доріг в областях. 

Нагадаємо, наприкінці минулого року Уряд прийняв рішення про реформування держпідприємства «Львівський облавтодор», згідно з яким із 20 філій скороченню підлягають дев'ять. 

Нещодавно «Львівоблавтодор» очолив Андрій Сліпецький.

Мітки: громадські активісти, дороги львівщини, Львівавтодор, Укравтодор