Муравський звинувачує Садового у бездіяльності щодо Грибовицького сміттєзвалища

Вівторок, 31 травня 2016, 10:51

Депутат Жовківської райради Муравський стверджує, що на території Грибовицького сміттєзвалища склалася катастрофічна ситуація, але влада Львова цим не переймається.

Про сьогодні на сесії Львівської обласної ради повідомив голова комісії з питань сільського господарства, екології та раціонального використання природних ресурсів, депутат Жовківської районної ради від партії УКРОП Ігор Муравський.

"Гора зі сміттям близько 100 м впала на 3 надзвичайників та одного цивільного. Всі четверо загинули. Приблизний вік – 27-30 років. А Садовий вчора на камери збрехав, що одну людину вдалося врятувати, бо інакше місцеві не випустили б його з території. Хто відповість за цю трагедію? Чомусь до неї про катастрофічну ситуацію на сміттєзвалищі не згадували. А як сталась трагедія – відразу всі налетіли як мухи. Всі знають про мафію, яка кришує бізнес на сміттєзвалищі, але всі мовчать", – наголосив Муравський.

Також він попередив про можливий прорив дамби з фільтратами, що розташована на території Грибовицького сміттєзвалища.

"Як прорве цю дамбу, то токсинами затопить довколишні села", – заявив наголосив Ігор Муравський.

Нагадаємо, вчора на Грибовицькому сміттєзвалищі близько п'ятнадцятої години стався обвал, внаслідок якого трьох рятувальників з Жовківського району накрило сміттям. Вони гасили пожежу, яка почалась на сміттєзвалищі 29 травня.

До пошуково рятувальних робіт було залучено 281 чоловік  особового складу ДСНС Львівщини та 25 одиниць спецтехніки.

У зв'язку з цим депутати Львівської міської ради ініціювали позачергову сесію.

Мітки: Львівська міська рада, Укроп