Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

прикордонна служба

Середа, 28 грудня 2016, 14:07

Україна наклала мито на імпорт добрив з Росії

прикордонна служба

Україна вводить антидемпінгове мито на ввезення добрив з Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Відтак, міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі України вирішила ввести антидемпінгове мито на імпорт російських добрив.

"Основні висновки Мінекономрозвитку про результати антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну деяких видів азотних добрив походженням з Російської Федерації свідчать про наявність факту демпінгу. Також висновки розслідування свідчать про те, що імпорт російських добрив в Україні за демпінговими цінами, що завдає шкоди вітчизняним виробникам хімічних добрив і несе загрозу продовольчої безпеки України", – зазначили у міністерстві.

Згідно з результатами розслідування, оскільки Росія є основним постачальником добрив в Україні (80-90% від загального обсягу), демпінгові ціни ставлять українських аграріїв у небезпечну залежність від їх постачання в майбутньому.

Наразі уряд готує закон про зниження мит на ввезення основних добрив, а також направить на розгляд у Верховну Раду законопроект про заходи щодо диверсифікації поставок добрив шляхом зниження ставок ввізного мита на найбільш затребувані види добрив (нітрат амонію, карбамід, КАС).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.