Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

авто

Четвер, 29 грудня 2016, 13:40

Україна обмежила ввіз автівок з ЄЄ

авто

Уряд затвердив порядок встановлення ввізного мита на легкові авто з Євросоюзу.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна

Вчора на засіданні уряд схвалив порядок застосування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну легкових автомобілів походженням з ЄЄ.

Яу заявляли раніше у Мінекономрозвитку, мито може бути введено у разі, якщо обсяг імпорту в Україну легкових авто з ЄС протягом року досягне 45 тис. одиниць, а його питома вага на внутрішньому авторинку перевищить 20% (на другий рік дії угоди про асоціацію Україна-ЄС, з поступовим збільшенням до 25%).

Крім того, умовою введення мита є перевищення обсягу імпорту авто з ЄС граничного обсягу всіх первинних реєстрацій легкових авто протягом останнього року.

За даними міністерства, в 2015 році імпорт легковиків з ЄС до України становив 38,9 тис. одиниць, за дев'ять місяців 2016 року – 30,6 тис. одиниць.

"Таким чином, якщо у вересні 2017 року, наприклад, кількість імпортованих в Україну легкових автомобілів досягне 45 тис. і при цьому будуть дотримані інші вимоги, після консультацій з ЄС Україна матиме можливість підняти ставку ввізного мита до 10% виключно на період до кінця 2017 року", –зазначили у міністерстві.

Також у міністерстві уточнили, що згідно з графіком угоди про асоціацію між Україною та ЄС ставка ввізного мита на легкові авто з ЄС (нові, з об'ємом двигуна понад 1500 куб. см, але не більш як 2200 куб. см) в 2017 році становитиме 8,2%, спеціальна мито не може перевищувати 1,8% відповідно.

Метою цього документа є підтримка українського автомобілебудування в умовах поступового зниження ставок ввізного мита на легкові автомобілі з ЄС (більшість з 10% до 0% протягом 10 років).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.