Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

vol.gp.gov.ua

П'ятниця, 10 серпня 2012, 14:30

Прокуратура Львівщини висловила протест щодо створення координаційного штабу

Прокуратура Львівщини висловила протест проти створення головою Львівської облради Олегом Панькевичем координаційного штабу захисту державності. 

Про це Панькевич повідомив сьогодні, 10 серпня, на засіданні правління обласної асоціації місцевих рад “Ради Львівщини”.

У відповідь Львівська облрада частково задовільнила протест прокуратури, змінивши назву штабу: відтепер він називається "координаційний штаб захисту Конституції України". 

“Прокуратура вважає, що Львівська обласна рада, як і органи місцевого самоврядування,  не мають захищати Конституцію України. І вони звернулися до суду, власне, з приводу нашого рішення. Зараз подання прокуратури у суді і він буде вирішувати це питання. Але я переконаний, що не лише органи місцевого самоврядування, обласна рада, районні ради мають захищати конституцію, а й кожен громадянин нашої держави. І я переконаний, що це подання прокуратури має політичну складову”, - заявив голова Львівської обласної ради.

Крім цього, Панькевич попросив присутніх на засіданні голів районних рад повідомляти облраду, якщо прокуратура перешкоджатиме їм в утворенні таких штабів на регіональному рівні, а тоді виробляти спільну позицію.

Нагадаємо 5 липня, у зв’язку з ухваленням Верховною Радою України закону “Про засади державної мовної політики”, голова Львівської облради Олег Панькевич створив координаційний штаб захисту державності, який сам і очолив.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.