Україна витратить 34 мільйони для навчань з іноземними військовими

Четвер, 19 січня 2017, 14:38

Верховна Рада схвалила допуск іноземних військових до навчань 2017 року.

Сьогодні Верховна Рада рийняла законопроект "Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2017 році для участі в багатонаціональних навчаннях".

За це рішення проголосували 236 народних депутатів.

Відтак, передбачається схвалити допуск збройних сил США, інших держав-членів НАТО та держав-учасниць програми "Партнерство заради миру" для участі в трьох багатонаціональних навчаннях.

Планується, що допуск буде дозволено на рік,а загальна чисельність учасників цих навчань складе до 13 тис. військовослужбовців: до 10 тис. військовослужбовців від ЗСУ і максимум по 1,5 тис. військових від США і НАТО, а також учасників програми "Партнерство заради миру".

Також, згідно закону, схвалений допуск іноземних військових підрозділів на 25 днів у червні-листопаді для участі в українсько-американських навчаннях "Репід Трайдент-2017" у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки. Передбачається також схвалити допуск іноземних військових на 25 днів у липні-вересні для участі в українсько-американських навчаннях "Сі Бриз-2017".

Зазначимо, для забезпечення проведення цих навчань планується використати 34 млн грн.

Мітки: Верховна Рада, військові навчання