Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

військова частина

Вівторок, 16 січня 2024, 15:30

Нардепи погодили створення єдиного реєстру військовозобов'язаних

військова частина

Верховна Рада прийняла законопроєкт про створення електронного реєстру військовозобов'язаних.

Про це повідомив народний депутат від голосу Ярослав Железняк у Telegram.

Сьогодні, 16 січня, Верховна Рада України прийняла законопроєкт № 10062 "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку обробки та використання даних в державних реєстрах для військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану", що передбачає створення єдиного електронного реєстру військовозобов'язаних і автоматичне отримання посвідчення учасника бойових дій.

"За" проголосували 249 народних депутатів.

"Після довгих і складних дискусій і провалу багатьох правок законопроєкт 10062 щодо реєстрів для військового обліку прийнято в цілому" – написав Железняк.

Згідно з законопроєктом, він спрощує отримання статусу учасника бойових дій під час воєнного стану, передбачає створення єдиного реєстру мобілізованих, який прив'язаний до єдиного реєстру виборців.

Однак проєкт також забезпечує обробку зібраних особистих даних.

Зазначимо, законопроєкт зареєстрували в парламенті 18 вересня 2023 року депутати різних фракцій. Він мав передбачати передачу Міністерству оборони даних про громадян віком від 17 до 60 років, які містяться у різних державних реєстрах: Податкової служби, МОЗ, Мін'юсту, МВС, ЦВК, Держміграційної служби та інших відомств.

Пропонувалося, щоб військове відомство отримало доступ до особистих номерів телефонів та адрес електронної пошти військовозобов’язаних. Вся відповідна інформація має міститися в електронному кабінеті військовозобов'язаного.

Додамо, в Україні планували створити єдиний реєстр військовозобов'язаних ще у 2015 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.