Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

авто

П'ятниця, 24 лютого 2017, 17:36

В Україні посилять відповідальність для водіїв автівок з іноземною реєстрацією

авто

У законодавство щодо ввезення автомобілів в Україну планують внести зміни.

Про це повідомила голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна у інтерв'ю виданню "Новий час".

За її словами, у минулому році збільшилися випадки тимчасового ввезення авто з іноземною реєстрацією, що дозволяє роками використовувати імпортні автомобілі, не розмитнюючи їх. У цьому випадку податки на імпорт автівок будуть високі або їх не буде взагалі. 

"Митні платежі не полягають лише у акцизному податку. Є ще податок на додану вартість. І обов’язковий збір на державне пенсійне страхування. Він платиться від вартості автомобіля 3-5%. Якраз при ввезенні нових автомобілів підприємства-дилери оформлюють митні декларації, виходячи із справжньої вартості нового авто. Вона не може бути занижена, бо це політика виробника і дилера. Відображається повна вартість автомобіля.

І тому, незважаючи на низький акциз, саме покупець платить дуже високий податок на додану вартість і потім збір до державного пенсійного фонду. В цьому полягає високе навантаження на покупця. Але економічний стан країни не дозволяв протягом багатьох років знижувати ставки податків", – наголосила Ніна Южаніна.

Це призвело до того, що велика кількість людей використовує зараз незаконні можливості із ввезення авто на іноземній реєстрації.

"Згідно з даними, які надає мені митна служба, у нас на іноземній реєстрації перебуває не більше 50 тис. автомобілів. При цьому громадські активісти, які працювали в комітеті, говорять цифру в півтора мільйона таких автомобілів", – додала Южаніна. 

Відтак, планується запровадити високу відповідальність за перебування таких авто в Україні.

"Вона може полягати навіть у конфіскації такого автомобіля і його вивезення за межі України. Треба надати право Національній поліції проводити перевірку щодо сплати і строку, на який заплачено такий платіж, для того щоб приймати потім якісь міри. Або накладати штраф, або вимагати вивезення такого автомобіля за межі України", – заявила Ніна Южаніна. 

Нагадаємо, 22 лютого власники автомобілів з іноземною реєстрацією перекрили дорогу, яка веде до пункту пропуску "Шегині", виступаючи проти діючих митних правил.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.