Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медики перинатального центру

Вівторок, 7 березня 2017, 11:28

Львівська облрада може просити у Садового 20 мільйонів на перинатальний центр

медики перинатального центру

Виділених Кабміном 45 мільйонів гривень на реконструкцію перинатального центру у Львові не достатньо.

Про це сьогодні під час сесії Львівської облради заявив голова постійної комісії  з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Олег Домчак, передає кореспондент Варіантів.

Сьогодні Олег Домчак запропонував Львівській обласній раді звернутися до Львівської міської ради з пропозицією дофінансувати реконструкцію обласного клінічного перинатального центру, що на вулиці Дж. Вашингтона.

"Пропоную звернутися до міської ради з пропозицією виділити на ремонтні роботи у Львівському перинатальному центрі 20 мільйонів гривень. Якщо і обласна рада надасть на ці потреби також 20 мільйонів гривень, то цих коштів вистачить на перший етап реконструкції", - розповів Олег Домчак.

Зазначимо, за дане звернення депутати ще не проголосували, однак його включили до порядку денного.

Нагадаємо, Кабмін виділив 45 мільйонів гривень на закінчення реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру. Натомість загальна кошторисна вартість ремонту становить понад 170 мільйонів гривень.

Також Львівська облрада пообіцяла знайти 35 мільйонів гривень на ремонт перинатального центру завдяки продажу комунального майна.

Сам Львівський перинатальний центр закрили у 2013 році. Цього року на його реконструкцію також  передбачено 107 мільйонів гривень держкоштів, однак їх виявилося замало щоб завершити усі роботи наприкінці 2017 року.

Відтак, Львівська обласна держадміністрація замовила реконструкцію перинатального центру через Prozorro на 74 мільйони.

У 2016 році обласна рада витратила на ремонт перинатального центру 300 тисяч гривень.

А в вересні 2016 року медики перинатального центру влаштували мітинг перед будівлею Львівської обласної ради з вимогою пришвидшити роботи з реставрації будівлі та вирішити питання із працевлаштуванням лікарів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.