Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Ляшко

rbc.ua

Вівторок, 7 березня 2017, 15:19

Ляшко хоче судитися з урядом через меморандум з МВФ

Олег Ляшко

Лідер Радикальної партії звернеться до суду, щоб змусити урядовців оприлюднити умови таємно підписаного меморандуму із Міжнародним валютним фондом.

Про це Олег Ляшко заявив у коментарі журналістам.

«Хто бачив цього кота в мішку? Чому українці не знають про умови цього меморандуму? Ми вважаємо, що такий документ не може розглядатись таємно. Тому ми вимагаємо невідкладно оприлюднити текст меморандуму. Якщо сьогодні цього не буде зроблено, ми завтра ж звернемось до суду, щоб змусити уряд опублікувати документ. Приховувати умови, на яких продають Україну – це злочин», – наголосив політик.

Ляшко підкреслив, що його команда готує не тільки позовну заяву, але й перевіряє його на конституційність.

«Досвідчені юристи зараз аналізують меморандум із МВФ на предмет відповідності Конституції України: чи мав право уряд брати на себе зобов’язання по продажу землі і по підвищенню пенсійного віку? Якщо не мав, ми зберемо підписи депутатів і звернемось до КСУ про визнання цього меморандуму неконституційним. На мою думку, тут є перевищення урядом і Президентом своїх повноважень», – підкреслив лідер РПЛ.

Народний депутат наголосив, що вимоги МВФ, які знайшли відображення у тексту меморандуму, є неприйнятними для України.

«Мені відомо, що угода передбачає скасування пільг для підприємців, продаж землі, підвищення пенсійного віку, чергове підвищення тарифів і замороження зарплат протягом трьох років. Це абсолютно драконівські умови, які категорично не відповідають інтересам України. Якщо ми не підвищуватимемо зарплати і пенсії, не буде економічного розвитку», – зауважив Ляшко.

Народний депутат наголосив, що політика уряду може призвести до дефолту і пообіцяв зробити усе, щоб змусити уряд порадитись із українцями щодо меморандуму з МВФ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.