Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий і Володимир Гройсман

Вівторок, 14 березня 2017, 14:49

Львівська міськрада знову просить Гроcймана вирішити проблему із сміттям

Андрій Садовий і Володимир Гройсман

У місті переповнені більше 25% сміттєвих майданчиків.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні на засіданні міської комісії з питань ТЕБ і НС було прийнято рішення повторно звернутись до державної влади щодо врегулювання ситуації з вивезенням та захороненням побутових відходів Львова.

Зокрема, комісія скерує повторні звернення прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману, голові Львівської ОДА Олегу Синютці, Міністерству охорони здоров’я України і Держспоживслужбі.

За словами директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Сергія Бабака, станом на ранок не вивезено сміття із 25% майданчиків міста.

"Не вивезеними залишається 317 майданчиків, що становить 25% від загальної кількості майданчиків у Львові. Такий стан речей продовжується протягом трьох тижнів. Враховуючи потепління, подальша ситуація загрожує погіршенням санітарно-епідеміологічної ситуації у Львові. Звертаюсь з пропозицією щодо звернення до органів обласної державної адміністрації, до органів влади щодо надання підтримки Львову у захороненні ТПВ", – заявив Сергій Бабак.

Нагадаємо, станом на 6 березня зі Львова не вивезли понад 1000 тонн відходів через блокаду сміттєвозів в інших областях України.

 

А нещодавно депутати Львівської облради заявили, що можуть допомогти Львівській міській раді із вивозом сміття у межах проекту із впорядкування полігонів, який здійснюватиметься коштом екологічного фонду облради.

 

Загалом протягом 2016 року з бюджету Львова виділили більше 6,5 млн грн райадміністраціям на вивезення сміття та 122 млн грн – "Львівспецкомунтрансу".

Також через незаконне скидання львівського сміття у селі Брониця на Дрогобиччині, тут уже п'ятий день триває блокада сміттєзвалища.

Додамо, що раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман звернувся до голови Львівської ОДА Олега Синютки з проханням допомогти меру Львова вибрати іншу ділянку замість землі на території Яворівської "Сірки", яка, як встановили експерти, не підходить під полігон та завод з переробки відходів.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.