Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

скотомогильник на Жовківщині

Вівторок, 25 квітня 2017, 12:52

На рекультивацію скотомогильника на Жовківщині виділили більше мільйона гривень

скотомогильник на Жовківщині

Депутати виділили кошти на рекультивацію земель скотомогильника у с. Воля-Висоцька Жовківського району та Яворівського ДГХП "Сірка".

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні на сесії Львівської обласної ради депутати затвердили зміни до Програми охорони навколишнього природного середовища на 2016-2020 роки.

Це рішення підтримали 68 депутатів.

Відтак, депутати виділили 1,3 млн грн на рекультивацію земель у селі Воля-Висоцька Жовківського району, те торік виявлено скотомогильники поблизу філії ДП "Укрветсанзавод".

Додамо, ще у червні 2016 року у рамках проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини", журналісти Варіантів встановили, що довкола костомельного заводу поблизу Жовкви закопують рештки тварин. Про це йдеться у публікації "Крематорій на свині", а також "Курячі ніжки Жовкви".

Раніше повідомлялося, що землі довкола заводу, а це близько 50 га, планують рекультивувати.

Додамо, що цього року поблизу села Боянець у Жовківському районі екоінспектори також виявили скотомогильник, площею близько 3 га. 

Крім цього облрада передбачила 1,9 млн грн на стабілізацію екологічної рівноваги внаслідок діяльності гірничо-хімічних підприємств Львівщини. Зокрема, всі кошти скерують на рекультивацію земель Яворівського ДГХП "Сірка".

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман звернувся до голови Львівської ОДА Олега Синютки з проханням допомогти міському голові Львова Андрію Садовому вибрати іншу ділянку замість землі на території Яворівської "Сірки", яка, як встановили експерти, не підходить під полігон та завод з переробки відходів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.