Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

П'ятниця, 5 травня 2017, 11:47

Лише Червоноград погодився приймати сміття зі Львова, – Садовий

Андрій Садовий

Червоноградська міська рада підписала зі Львовом угоду, згідно з якою щодня прийматиме 10 тонн сміття на свій полігон.

Про це сьогодні повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає кореспондент Варіантів.

За словами Андрія Садового, лише Червоноград у межах меморандуму щодо ТПВ підписав договір із містом на прийом львівського сміття.

Відтак протягом двох років на полігон Червонограда щодня вивозитимуть 10 тонн відходів, які продукує Львів. 

"Минуло два тижні (від підписання сміттєвого меморандуму, – ред.), а робота дуже повільно іде у цьому напрямку. Зараз решту сміття вивозять на полігони, які мають можливість його приймати. Частина цих полігонів розташована за межами області. Велика частина відходів зі Львова взагалі не вивозиться, сьогодні 30% майданчиків є перенакопичені. Ситуація насправді дуже складна. Тому коли хтось рапортує, що для Львова вирішили проблему, то це не є правда. Проблема залишається для нас дуже актуальною", –зазначив Андрій Садовий.

Згідно з меморандумом щодо поводження з ТПВ, який підписали у Львові 21 квітня, Червоноград мав би приймати щодня 40 тонн відходів.

Загалом меморандум підписали 19 міст області, тим самим давши згоду на ввіз львівського сміття на свої полігони, однак через протести мешканців мери міст відмовилися приймати відходи зі Львова.

Нагадаємо, наприкінці березня міський голова Червонограда Андрій Залівський відмовився приймати сміття зі Львова і висунув ряд вимог щодо ввезення до них сміття. 

Також він заявив, що місто готується збудувати власний сміттєпереробний завод і вже знайшов інвесторів.

Станом на 27 квітня львівське сміття приймають на полігони Дрогобича та Буська.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.