Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сортування сміття

Понеділок, 15 травня 2017, 19:35

Чиста країна закликала Садового зменшити обсяг сміття на захоронення шляхом сортування

сортування сміття

Сортування сміття з використанням спецтехніки дало б змогу зменшити обсяг ТПВ, що вивозять на захоронення.

Сьогодні після завершення позапланового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій голова Асоціації "Чиста країна" Віктор Ржоткевич звернувся до міського голови Андрія Садового з проханням почати масштабніше сортувати тверді побутові відходи.

Він наголосив, що у місті сповна не проводять легалізоване сортування сміття.

"Ми колись прийшли до Львова аби допомогти вирішити сміттєві проблеми. Компанія, що входить до асоціації, Захід Ресурс Плюс, змонтувала сортувальну лінію на Рясне. Минуло пів року з того часу, як встановлено техніку, і нічого не відбувається", – пояснив Ржоткевич. 

Він звернувся до членів комісії, до депутатів Львівської міської ради, до ЗМІ.

"Якщо ми не будемо сортувати і зменшувати обсяг відходів, нічого не буде. Ви дивуєтеся чому інші міста не хочуть приймати львівське сміття?  Якщо люди не хочуть самі собі порадити, то нічого не буде", – констатував Ржоткевич.

Віктор Ржоткевич нагадав, що на території промзони Львівхімсільмаш є люди, які блокують роботу сміттєсортувальної лінії і додав що аналогічна сміттєсортувальна лінія працює у Золочеві.

"Ми на нашій сортувальній лінії можемо зменшити обсяг сміття на до 50%. Ми можемо цей процес поглиблювати за певних умов. Це хоч якийсь вихід! У мене є прохання це підтримати", – заявив Віктор Ржоткевич.

Міський голова Львова Андрій Садовий погодився з проханням Ржоткевича і прокоментував його звернення:

"Ваша думка є правильною. Сортувати необхідно. Тепер треба аби ті, хто дали команду блокувати, дали команду зняти цю блокаду."

Нагадаємо, минулого тижня компанія "ГрінКо Захід" почала сортувати плівку і ПЕТ-пляшки вручну, бо проти запуску сміттєсортувальної лінії виступають громадські активісти.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.