Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

колишній універмаг на пл. Ринок

Вівторок, 23 травня 2017, 14:51

Вилучені кошти від продажу універмагу на пл. Ринок скерують на перинатальний центр

колишній універмаг на пл. Ринок

За попередніми оцінками, приміщення колишнього універмагу на пл. Ринок коштує близько 50 млн грн.

Про це сьогодні йшлося під час круглого столу в Львівській обласній раді передає кореспондент Варіантів.

Кошти, які вдасться отримати від продажу приміщення колишнього універмагу на пл. Ринок, 32, департамент охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації рекомендуватиме скерувати на дофінансування реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру.

Як зауважив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк, сьогодні єдиними варіантом виіршення питання універмагу на пл. Ринок є його продаж теперішньому орендарю.

"Щодо продажу універмагу "на Ринку" було чимало дискусій, зокрема чи можна цей приміщення продати на аукціоні, чи не можна. На сесії Львівської облради створили спеціальну тимчасову комісію, до якої я увійшов. Я запитував, чи є інші варіанти, але як юрист я розумію, що їх нема. Єдиний варіант – дорого продати приміщення орендарю. Інших пропозицій не було", – зазначив Володимир Гірняк.

Як повідомляли Варіанти раніше, приміщення універмагу на пл. Ринок, за попередніми оцінками, коштує близько 50 млн грн.

Також Володимир Гірняк раніше розповідав, що універмаг "на Ринку", площа якого 680 кв. м, приносить в обласний бюджет 46 000 грн у місяць і, відповідно, 550 000 грн у рік.

У 1996 році був укладений договір оренди, який згодом суд продовжив до 2053 року. Втім змінити договір оренди чи розірвати його обласна рада не може.

Зазначимо, спеціальну комісію, яка займається питанням приватизації об'єктів спільної власності територіальних громад Львівщини, створили депутати обласної ради у березні.

Зараз на пл. Ринок, 32 знаходиться пивоварня "Правда" львівського холдингу емоцій !Fest.

Нагадаємо, Львівський перинатальний центр закрили у 2013 році. Цього року на його реконструкцію також передбачено 107 мільйонів гривень держкоштів, однак їх виявилося замалодля того, щоб завершити усі роботи наприкінці 2017 року. Саме тому Львівська обласна рада звернулася міської ради Львова фінансово долучитися до реконструкції перинатального центру у Львові.

У 2016 році обласна рада витратила на ремонт перинатального центру 300 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.