Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Грибовицьке сміттєзвалище

Понеділок, 29 травня 2017, 11:14

Львівська прокуратура продовжує розслідування трагедії у Грибовичах

Грибовицьке сміттєзвалище

Прокуратура представила результати досудового розслідування трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Як заявив у п'ятницю на брифінгу перший заступник прокурора Львівської області Олександр Русецький, умисного підпалу сміттєзвалища у Грибовичах не було, а причиною пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі, згідно з висновком експертів, стало самозаймання неущільнених твердих побутових відходів.

Наразі все ще триває розслідування проти посадовців ЛКП "Збиранка", яких звинувачують у нехтуванні своїми обов'язками, а також наприкінці жовтня 2016 року прокуратура оголосила вже колишньому начальнику управління житлового господарства Львівської міськради Юрію Гольцю про підозру щодо незаконного поводження з відходами на Грибовицькому сміттєзвалищі. 

У прокуратурі також з'ясували, що ще у 2003 році головний державний санітарний лікар області виніс постанову про припинення експлуатації сміттєзвалища для Львова. 

А згідно з висновком Державної екологічної експертизи 2011 року, подальшу діяльність Грибовицького полігону визнали екологічно неприпустимою через негативний вплив на довкілля та такою, що підлягає поетапному закриттю з його технічною рекультивацією.

"Львівський апеляційний адміністративний суд повністю задовільнив позов прокуратури до виконавчого комітету Львівської міської ради та міського голови Львова та визнав протиправною бездіяльність виконавчого комітету та міського голови щодо незабезпечення закриття Львівського міського полігону твердих побутових відходів, проведення його рекультивації та вибору земельної ділянки для створення нового полігону для розміщення твердих побутових відходів міста Львова, будівництва на ній заводу з їх переробки та сміттєсортувального комплексу", – йдеться у повідомленні.

Наразі рішення суду набрало законної сили.

Нагадаємо, як встановили правоохоронці під час розслідування кримінального провадження, посадовці ЛКП "Збиранка" порушували нормативно-технічні вимоги та правила пожежної безпеки у Грибовичах. Саме це і стало причиною трагедії на сміттєзвалищі.

Також ще у 2006 році Львівська міськрада мала 6 земельних ділянок на території області, на яких можна було облаштувати новий полігон.

Додамо, як заявив у березні під час брифінгу у Верховній Раді Генеральний прокурор України Юрій Луценко, справу щодо пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі у Львівській області мають передати до іншої області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.