Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівське сміття

Середа, 21 червня 2017, 13:27

Миколаїв погодився приймати сміття зі Львова

львівське сміття

Місто прийматиме 40 тонн львівського сміття на добу.

Про це повідомив депутат Миколаївської міськради Михайло Галущак на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні під час сесії Миколаївської міської ради депутати проголосували за прийом побутових відходів зі Львова. Це рішення підтримали 14 із 23 зареєстрованих депутатів міськради.

Відтак, Миколаїв прийматиме зі Львова по 40 тонн сміття на добу.

"Рішення пройшло. 4 і 5 пункти з цього проекту рішення викинуто. Все це суперечить рішенню громадських слухань", – заявив Михайло Галущак.

Як зазначив Галущак, сміття возитиме фірма "Екотех", засновником якого є "Грінера Україна", власником якої є радник мера Львова Андрія Садового Богдан Михалусь, який проживає у США. Раніше компанія виграла конкурс на вивіз сміття з Галицького та Сихівського районів Львова.

Наразі львівська поліція підозрює "Грінеру" у сміттєвих зловживаннях у Галицькому районі.

Нагадаємо, у травні депутати Миколаєва скасували рішення виконавчого комітету міської ради щодо прийому львівського сміття, за захоронення якого міськрада Львова виділила 500 тисяч гривень субвенцій Миколаєву.

Станом на 27 квітня львівське сміття приймають на полігони Дрогобича та Буська, а на початку травня Червоноградська міська рада підписала зі Львовом угоду, згідно з якою щодня прийматиме 10 тонн сміття на свій полігон.

Додамо, 21 квітня у Львові підписали меморандум за яким міста Львівщини прийматимуть щодня львівське сміття, натомість від міської й обласної рад отримуватимуть два роки по 100 мільйонів гривень. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.