Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Назарій Романчук

Львівська ОДА

Вівторок, 18 липня 2017, 13:49

Ми переорієнтовуємося на вивіз сміття зі Львова за межі області, – Романчук

Назарій Романчук

Станом на сьогодні близько 70% львівського сміття вивозять на полігони, що розташовані в інших областях України.

Про це сьогодні повідомив директор департаменту розвитку та експлуатації ЖКГ Львівської ОДА Назарій Романчук, передає кореспондент Варіантів.

Як зазначив Назарій Романчук, сьогодні відходи зі Львова приймають всі міста, які підписали сміттєвий меморандум, а також полігони, що розташовані за межами області.

Втім близько 70% львівського сміття зараз все-таки вивозять на полігони, які розміщені в інших областях України.

"На сьогодні ми переорієнтовуємося на те, щоб возити сміття за межі області. Натомість всі полігони Львівщини будуть резервними. Вже найближчим часом на сайті облдержаміністрації ми покажемо повністю всі маршрути та номери сміттєвозів", – розповів Назарій Романчук.

За його словами, з перевантажувальних станцій Львова вже вивезли понад 500 тонн відходів. Загалом у місті перевізники повністю перейшли на поточне прибирання відходів.

Нагадаємо, у Львівській ОДА сьогодні заявили, що вже мають попередні домовленості з громадами області на будівництво сміттєпереробного заводу. Однак жодних деталей наразі не розголошують.

Також Львівська міська рада гальмує передачу області ЛКП "Львівспецкомунтранс".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.