Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівспецкомунтранс

Четвер, 20 липня 2017, 14:20

Садовий хоче створити на базі "Львівспецкомунтрансу" нове ЛКП

Львівспецкомунтранс

Статутний капітал новоствореного ЛКП "Еко місто" становитиме 50 млн грн.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні депутати Львівської міської ради мали розглядати питання "Про виділ з ЛКП "Транспортна фірма "Львівспецкомунтранс" нового комунального підприємства".

Незадовго перед його розглядом міський голова Львова оголосив 15-хвилинну перерву, а після відновлення роботи сесії депутати пропустили це питання, перейшовши до наступного.

Як йдеться у проекті рішення, міська рада хоче виділити з ЛКП "Львівспецкомунтранс" нове комунальне підприємство – "Еко місто". Розмір статутного капіталу становитиме 50 000 000 грн.

"Встановити, що ЛКП "Еко місто" з моменту створення є правонаступником ЛКП "Транспортна фірма "Львівспецкомунтранс" у частині майна, прав та обов’язків ЛКП "Транспортна фірма "Львівспецкомунтранс“, переданих йому відповідно до розподільчого балансу", – йдеться в документі.

Як повідомила прес-служба Львівської міської ради, ЛКП "Еко місто" не займатиметься вивозом сміття.

"Ми прийняли рішення зі "Спецкомунтрансу" виділити ту частину, яка не має відношення до спеціалізованої роботи, а саме вивезення сміття. Мова йде про велику кількість угод, які підписані "Спецкомунтрансом", в тому числі на отримання коштів Європейського банку. Тому ми чітко це розділяємо – буде "Спецкомунтранс", який займається вивезенням сміття, і буде нове підприємство "Еко місто", яке буде правонаступником по всіх тих угодах, які були підписані в інтересах міста, і де місто було гарантом. Це є класична процедура, яка відповідає чинному законодавству", – пояснив міський голова Львова Андрій Садовий.

Щодо утворення ЛКП "Еко місто" у міській раді повинні утворити спеціальну комісію, яку очолюватиме директор департаменту з питань ТПВ Іван Рудницький.

Також департамент ТПВ повинен затвердити статут новоутвореного ЛКП.

Контроль за виконанням ухвали поклали на заступника міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергія Бабака.

Зазначимо, через те, що Львівська міська рада передала функції щодо вивозу сміття Львівській ОДА, мерія також повинна передати області повне керування "Львівспецкомунтрансом".

Однак нещодавно у ЛОДА заявили, що міська рада гальмує передачу "Львівспецкомунтранс", адже хоче віддати під керівництво не ціле підприємство, а лише його філію. А з такою позицією міста ЛОДА не погоджується.

Додамо, у понеділок, 17 липня, Андрій Садовий розпорядився збільшити статутний капітал "Львівспецкомунтрансу" на 8 млн грн. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.