Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Жовківський замок

ukrain.travel

Понеділок, 28 серпня 2017, 16:41

У Жовкві ліквідовують філію Львівської картинної галереї

Жовківський замок

Музей-філія Львівської картинної галереї розташована у Жовківському замку.

Про це повідомив музей "Жовківський замок" на своїй сторінці у Facebook.

Музей "Жовківський замок", який є філією Львівської національної галереї мистецтв ім. Бориса Возницького, ліквідовують.

"Згідно з рішенням нового керівництва ЛНГМ ім. Б.Г. Возницького, музей перебуває в стані ліквідації. "Серпневі зустрічі" не відбулися з незалежних від нас причин. Просимо вибачення в наших шанувальників", – йдеться у повідомленні музею "Жовківський замок".

Оскільки сам Жовківський замок підпорядковується Державному-архітектурному заповіднику у м. Жовква, Варіанти звернулися за коментарем до його директора Володимира Герича.

Він пояснив, що Львівська картинна галерея орендує в Жовківського замку приміщення, площею 120 м кв. Відтак мова йде не про ліквідацію державного заповідника "Жовківський замок", а про музей, який є філією картинної галереї.

Також Володимир Герич зауважив, що знає про це наразі лише із чуток. Разом із тим він розповів, що виставкова експозиція філії Львівської картинної галереї, що розміщена в Жовківському замку, значною мірою дублює експозицію заповідника.

Зв'язатися із директором Львівської картинної галереї Тарасом Возняком Варіантам наразі не вдалось.

Нагадаємо, взимку Тарас Возняк заявив про зникнення 95 стародруків та двох рукописів.

Втім і Нацполіція Львівщини, і екс-директорка департаменту культури і релігій Львівської ОДА Христина Береговська заявляли, що стародруки не зникли з картинної галереї вмить.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 191 ч. 3 Кримінального кодексу України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем").

Також очільник Нацполіції Львівщини Валерій Середа заявляв, що крадіжки як такої в галереї взагалі не було.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.