Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

провалля біля Стебника

Вівторок, 24 жовтня 2017, 12:43

На Львівщині збудують нову дорогу через обвал землі біля Стебника

провалля біля Стебника

У Львівській ОДА вирішили збудувати об'їзну автомобільну дорогу, щоб не допустити розширення провалля поблизу Стебника.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як заявив директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник, для стабілізації ситуації, яка склалася внаслідок діяльності ПАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал", було вирішено збудувати об'їзну автомобільну дорогу та автомобільний міст, а також влаштувати дві кільцеві транспортні розв'язки.

Також заплановано винесення електричних опор, будівництва повітряних ліній електропередач й перенесення водогону Гірне-Дрогобич.

"30 вересня відбулося провалля земної поверхні, ми досліджували, яким чином ситуація може розвиватися далі. Відповідно сьогодні скликали всі інституції, які займалися цим питанням. Серед них – Інститут геології та геофізики, Національний університет "Львівська політехніка", Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, ТзОВ "Інститут "Гірхімпром", – пояснив Руслан Гречаник.

Нагадаємо, у ніч на 30 вересня, між м. Стебник і с. Модричі Дрогобицького району виник карстовий провал породи і землетрус. Внаслідок цього утворилось велике провалля. Причиною його виникнення є невиконання заходів консервації рудника № 2 ПАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал", що спричинило руйнування ціликів.

Зазначимо, на моніторинг ситуації, що проводитимуть фахівці-екологи Івано-Франківського національного інституту нафти і газу, а також німецької фірми K-UTEC AG, виділено з обласного бюджету 1,483 млн грн.

Детальніше про ситуацію що склалась внаслідок провалу йдеться у публікації Варіантів "Провалля під Стебником".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.