Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська картинна галерея

Relax

Понеділок, 6 листопада 2017, 15:21

Зникнення експонатів зі Львівської картинної галереї можуть розслідувати нардепи

Львівська картинна галерея

У Верховній Раді ініціюють створення спецкомісії, яка розслідуватиме обставини зникнення експонатів зі Львівської картинної галереї.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook народний депутат України Ігор Васюник.

"Вже сьогодні направив звернення на усіх голів парламентських фракцій з проханням подати від кожної фракції своїх представників для створення Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування обставин зникнення експонатів із фондів Львівської національної галереї мистецтв",  написав Ігор Васюник.

Також нардеп зазначив, що розслідування має бути публічним та прозорим. А відповідальні за збереження творів мистецтв повинні бути покарані, якщо справді буде доведений факт розкрадання.

"Гадаю, в цій каламутній воді багато хто захоче зараз "зловити рибку". За інформацією з різних джерел, нещодавно в картинну галерею приїжджали одні з найбагатших українських олігархів та власників великих колекцій творів мистецтв. Напевно, хотіли подивитись виставки в галереї...",  додав Ігор Васюник.

Нагадаємо, взимку директор Львівської картинної галереї Тарас Возняк заявив про зникнення 95 стародруків та двох рукописів.

Втім і Нацполіція Львівщини, і екс-директорка департаменту культури і релігій Львівської ОДА Христина Береговська заявляли, що стародруки не зникли з картинної галереї вмить. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.