Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олександр Ганущин

Середа, 15 листопада 2017, 13:53

Ганущин сподівається, що Синютка забере у Садового маршрутки

Олександр Ганущин

Через те, що Львівська міськрада не налагоджує безперебійне курсування міських маршруток, за вирішення проблеми, як і зі сміттям, може взятись ЛОДА.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Відповідаючи на запитання, коли ж у Львівській обласній раді візьмуться за напрацювання програми розвитку пасажирських транспортних перевезень на Львівщині, Олександр Ганущин зазначив, що така програма безпосередньо пов'язана з міськими маршрутками. Відтак для створення комплексної транспортної програми на Львівщині, варто владнати ситуацію з маршрутами Львова.

"Це є дуже важливе питання, воно лежить у площині обласної адміністрації, яка регулює маршрути міжобласні, і у площині міської ради, яка контролює міські маршрути. Буду відвертим: добряче сміттєва управлінська криза підкосила діяльність виконкому Львівської міської ради. І та проблема, яку ми зараз бачимо з транспортом, – це просто тому, що, на жаль, не доходили руки (Львівської міськради, – ред.). Це питання у нас висить із травня і ми реально будемо ставити на сесії 5 грудня питання про те, що так надалі бути не може. Ми розуміємо, що і міські, і обласні маршрути – взаємопов'язані. Я відчуваю, що міський голова Львова чомусь стає дуже далеким у питаннях господарських по місту, а проблема з транспортом тільки загострюється", – зазначив Олексндр Ганущин.

За його словами, через те, що у міській раді не беруться за вирішення проблеми з маршрутками, у Львові може виникнути транспортний колапс. І тоді до його вирішення може долучитись вже й область, як це було з вивезенням сміття.

"В мене взагалі є таке погане передчуття, що може статись у місті певний колапс, який ми всі відчуємо, і знову може постати питання про передачу функцій на обласний рівень, як це було зі сміттям. Тому що зараз, коли вже минуло 4 місяці після передачі цих повноважень, ніхто вже не відчуває сміттєвої проблеми. Навіть медії, наближені до сім'ї Андрія Івановича Садового, вже зовсім інакше висвітлюють цю тему. Тобто всіх влаштовують управлінські кроки, які здійснені на обласному рівні. В мене є якесь таке відчуття, що з транспортом може вийти так само", – додав Олександр Ганущин.

Нагадаємо, з кінця червня вивіз сміття зі Львова координує обласна державна адміністрація, оскільки Львівська міська рада передала такі повноваження ОДА на наступні 2 роки.

Додамо, що з кінця літа львівські маршрутки курсують зі значними перебоями. У мерії кажуть, що все через те, що водії маршруток масово виїжджають до Польщі на заробітки. Відтак у Львові – брак водіїв.

Також нещодавно міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що проблеми з громадським транспортом виникли і через те, що цього року з держбюджету не надходило компенсацій перевізникам за пільгові категорії населення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.