Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Польща

Середа, 22 листопада 2017, 10:35

У Польщі відновлять сім пошкоджених українських пам'ятників

Польща

  Йдеться про сім українських місць пам'яті, що були зруйновані протягом декількох останніх років.

Про це повідомляє Польське радіо.

Як заявив посол України у Польщі Андрій Дещиця, Польща погодилася відновити українські місця пам’яті, зруйновані протягом останніх років на території Польщі.

За його словами, таке рішення є результатом переговорів Консультативного комітету президентів Польщі та України, які відбулися 17 листопада у Кракові (Польща).

Дещиця наголосив, щойдеться про сім українських пам’ятниів у Польщі, які стали об’єктами вандалізму від 2014 року. Усі вони будуть відбудовані з урахуванням їхньої специфіки та усіх юридичних процедур.

Андрій Дещиця також підтвердив, що під час нещодавньої зустрічі Консультативного комітету президентів Польщі та України було домовлено відновити ексгумації останків польських жертв на території України.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Польші Вітольд Ващиковський заявив, що заборона на в’їзд українцям до Польщі стала відповіддю на аналогічні дії з боку України.

Ще 18 листопада, до Польщі не впустили Відповідального секретаря Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослава Шеремету. Він їхав до Польщі із делегацією на вшанування загиблих українських воїнів.

Додамо, 5-6 листопада з візитом у Львові перебував міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, який відмовився відвідати Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонського". Він також зустрівся з мером Львова Андрієм Садовим. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.