Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

меморіальна таблиця Яцеку Куроню

П'ятниця, 29 грудня 2017, 11:39

Львів'яни визначились з об'єктом перейменування на честь Яцека Куроня

меморіальна таблиця Яцеку Куроню

За результатами онлайн-голосування більшість голосів набрала ідея назвати на честь відомого поляка один з безіменних скверів міста.

Сьогодні завершилось  онлайн-голосування на сайті Львівської міської ради на тему найменування вулиці чи скверу іменем Яцека Куроня у Львові. 

Воно тривало з 29 листопада. Загальна кількість учасників опитування – 214. Більшість голосів отримала пропозиція назвати на честь Яцека Куроня сквер біля Генерального консульства Польщі у Львові на вулиці Івана Франка. За неї віддали 197 голосів, що становить 81,7%.

Пропозиція назвати на честь Куроня вулицю між вулицями Зеленою та Пирогівка набрала 14 голосів (5,8%);

пропозиція назвати на честь Куроня вулицю між вулицями Б.Хмельницького та Кукурудзяною також набрала 14 голосів (5,8%);

пропозиція назвати на честь Куроня вулицю між вулицям Угорською та Луганською набрала 16 голосів (6,6%).

Нагадаємо, що до Львівської міської ради звернулася  ініціативна група з пропозицією присвоєння одній з львівських вулиць чи скверів імені Яцека Куроня. У середині листопада за результатами засідання комісії з найменування та перейменування назв вулиць, провулків, проспектів, площ, скверів та споруд у м. Львові було визначено ряд пропозицій вулиць для найменування іменем Яцека Куроня.

Додамо, що цієї осені загострились відносини між Україною та Польщею. Польща склала список українців, яким заборонено в‘їзд у країну. Вона неофіційно оголосила персонами нон-грата українських істориків, серед яких директор комунального підприємства Львівської облради "Доля" Святослав Шеремета. Ініціатива переймеування вулиці на честья Яцека Куроня спрямована на покращення відносин між країнами.

Яцек Куронь (1934-2004) був одним з найвидатніших діячів польської антикомуністичної опозиції, захисником прав людини, істориком. Він народився у Львові, у дитинстві жив на вулиці Стрийській, 38, де встановлено  меморіальну таблицю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.