Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ЛАЗ

Четвер, 15 лютого 2018, 16:40

Садовому дозволили придбати ЛАЗ

ЛАЗ

Львівська міська погодила викуп Львівського автобусного заводу та передачу його майна у комунальну власність.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати прийняли рішення про забезпечення ефективного використання території колишнього Львівського автобусного заводу. "За" проголосували 56 депутатів.

Відтак, Львівська міськрада дозволила приватизувати об’єкти, які входили до цілісного майнового комплексу Львівського автобусного заводу, що на вул. Стрийській, 45, для відновлення роботи заводу.

Йдеться про земельні ділянки площею 56,01 га, площею 0,304 га та 0,03 га, що перебувають у власності ЗАТ "Львівський автобусний завод". Наразі управління комунальної власності міськради має провести інвентаризацію комунального майна на цій території до 1 квітня цього року.

Також депутати проголосували за звернення до Генеральної прокуратури щодо запобігання вилученню майна зі статутного капіталу ЛАЗу у рамках розгляду судової справи про банкрутство ТзОВ "Будтрансгаз".

Нагадаємо, міська рада має 20 млн грн боргу перед Львівським автобусним заводом за придбані ще у 2010 році автобуси для комунального АТП-1.

Нещодавно міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що суд вже арештував всі автобуси АТП-1, а не лише ті, які придбали у ЛАЗу. Відтак це може паралізувати транспортну систему Львова.

Львівська міськрада має відшкодувати 20 млн грн товариству з обмеженою відповідальністю "Оптимум Фактор", які, у свою чергу, заборгував йому ліквідований ЛАЗ.

Зазначимо, однією із власників цієї фірми "Оптимум Фактор" є Таїсія Саніна, дружина власника збанкрутілого ЛАЗу, російського бізнесмена Ігоря Чуркіна. Через це у Львові протестували активісти, проти також виступили деякі депутати обласної ради.

Додамо, що голова Львівської облдержадміністрації створив  робочу групу, що  здійснює правовий аналіз проектів ухвал Львівської міської ради щодо врегулювання ситуації з Львівським автобусним заводом.

Він закликав  депутатів міської ради не виділяти гроші компанії дружини російського бізнесмена Ігоря Чуркіна для погашення заборгованості за автобуси для АТП-1.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.