Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

будинок органної та камерної музики

Четвер, 22 лютого 2018, 12:48

Винницький вимагає поновити його на посаді директора органного залу Львова

будинок органної та камерної музики

Юліан Винницький вимагає визнати результати повторного конкурсу незаконними та поновити його на посаді директора Львівського будинку органної і камерної музики.

Про це йдеться у позовній заяві Юліана Винницького до Франківського районного суду.

Екс-директор Львівського будинку органної і камерної музики Юліан Винницький подав позов до суду проти управління культури департаменту розвитку Львівської міської ради з вимогами поновити його на посаді директора органного залу.

Зазначимо, у листопаді 2017 року конкурсна комісія обрала Івана Остаповича новим директором Львівського будинку органної і камерної музики. Комісія одноголосно проголосувала за кандидатуру Івана Остаповича, оскільки він був єдиним, хто подав документи на повторно оголошений конкурс.

Попередній конкурс, після якого на посаді залишили колишнього директора Львівського будинку органної і камерної музики Юліана Винницького, який керував закладом з 1988 року, визнали недійсним, а суд відкрив провадження щодо його легітимності.

Натомість Юліан Винницький вважає, що конкурс був дійсним, відтак він просить у суду визнати незаконним та скасувати наказ управління культури про його звільнення та оголошення Остаповича переможцем проведеного конкурсу.

"Я взяв участь в конкурсі, попередньо подавши необхідний пакет документів, визначений законом "Про культуру". За результатами голосування, конкурсна комісія оголосила мене переможцем конкурсу на заміщення посади директора Львівського будинку органної та камерної музики", – наголосив Юліан Винницький.

За його словами, управління культури оголосило повторний конкурс, порушивши законодавство про працю та процедуру конкурсного відбору, оскільки результати конкурсу не були визнані в судовому порядку недійсними.

"Все наведене, свідчить про грубе порушення конкурсної процедури внаслідок втручання органів влади, оскільки Закон України "Про культуру" не передбачає створення жодних "робочих груп" для перевірки конкурсу на заміщення вакантних посад керівників закладів культури, а натомість надає право кожному звернутись до суду, у разі якщо його права порушені в тому числі цс стосується і членів конкурсної комісії та інших зацікавлених осіб", –додав Юліан Винницький.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.