Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ДГХП "Сірка"

Четвер, 3 травня 2018, 15:55

Забруднення території Новороздільської "Сірки" нафтопродуктами у 18 раз перевищує норму

ДГХП "Сірка"

Екологи виявили значне забруднення земель на території Новороздільської "Сірки".

Про це повідомила прес-служба Головного управління Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Екологи провели дослідження відібраних проб ґрунту на північ від зберігання кислих гудронів на території Роздільського державного гірничо-хімічного підприємства "Сірка", що у місті Новий Розділ Миколаївського району.

За результатами проведених аналізів було виявлено перевищення норм таких забруднюючих речовин: нафтопродукти в 18,8 раз, цинк в 2,6 рази, залізо загальне в 6 раз, марганець в 2,2 рази, свинець в 8,8 рази та хром в 5,6 рази.

Нагадаємо, у 20116 році екологи також проводили перевірку підприємства та виявили перевищення концентрацій нафтопродуктів у 11,8 разів.

Додамо, Варіанти в рамках проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини" провели розслідування щодо забруднення довкілля на Львівщині, зокрема, з'ясували, що на території ДГХП "Сірка" функціонує несанкціоноване сміттєзваилще. Туди вивозить сміття фірма, наближена до екс-народного депутата.

Також у 2016 році ТзОВ "Ліг Агро" отримала в оренду землю ДГХП "Сірка" для будівництва сонячної електростанції.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.