Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Малехів

mapio.net

П'ятниця, 11 травня 2018, 12:50

Села-сусіди Гибовицького сміттєзвалища оплачуватимуть Львову водопостачання

Малехів

Для Малехова та Грибович водопостачання стане платним з першого червня.

Про це сьогодні йшлося на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради, – повідомляє кореспондент Варіантів.

За дорученням  міського голови Львова, директор ЛМКП "Львівводоканал" Валенти Вольський прозвітував про ситуацію із понаднормовим споживанням води мешканцями цих сіл:

"У цих селах водопровідні мережі є у задовільному стані. Ми встановили у цих населених пунктах лічильники, зробили аналітику по споживанню. Якщо взяти середньомісячне викоритсання одним помешканням у Львові, це буде 6 м³, Малехів – 40 м³, Грибовичі – 24 м³.

Цю воду використовують не лише для побутових потреб, а й для садівництва і городництва. За рахунок міста люди ведуть господарську діяльність для отримання прибутку. У Грибовичах – 90% помешкань мають теплиці, використовують воду з міста для поливу рослин. У Малехові – менше, але там є ставки, в яких розводять рибу і квітники.

Ми усім мешканцям цих сіл розіслали договори на отримання плати на водопостачання і з першого червня водопостачанн стане платним. Ми надіслали їм договори поштою, що є достатньою причиною виставляти їм рахунки, навіть без підписаного договору. Деякі абоненти вже підписали договори. Спільно зміськрадою ми провели зустрічі з мешканцями Малехова і Грибович, провели роз'яснювальну роботу про те як вони оплачуватимуть водопостачання. Більше розуміння є у селян Грибович, у Малехові агресивніше поставились до нашої позиції."

Валентин Вольський додав, що лічильники у помешканнях встанолювати не обов'язково, мешканці цих сіл можуть оформити субсидії.

Також міський голова Андрій Садовий наголосив на необхідності провдення аналізу ґрунтів Грибович і Малехова на вміст шкідливих речовин. Депутат міської ради Юрій Кужелюк повідомив, що продукти які вирощують у Малехові та Грибовичах, продають на ринках у Львові.

Нагадаємо, раніше ЛМКП "Львівводоканал" вирішив припинити з 1 квітня водопостачання до сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі через їхню відмову укладати договори на водопостачання. Однак це рішення відтермінували.

Також міськрада Львова запропонувала мешканцям цих сіл  встановити лічильники обліку споживання води, натомість пообіцявши відшкодовувати вартість води, необхідної в межах потреб санітарно-гігієнічних норм, – 1,5 м³ в місяць на одного мешканця.

Зазначимо, що Малехів та Грибовичі є поблизу Грибовицького сміттєзвалища, яке шкідливо впливає на води у цих селах.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.