Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Вівторок, 5 червня 2018, 16:15

Облрада Львівщини погодила створення 5 ОТГ у Сокальському районі

Львівська облрада

Львівські депутати затвердили перспективний план Сокальського району.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьгоодні на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли зміни до перспективного плану спроможних територіальних громад Львівщини (у частині Сокальського району). "За" проголосувало 46 депутатів.

Зокрема, у Сокальському районі функціонуватимуть 5 об'єднаних територіальних громад: Белзька, Великомостівська, Сокальська, Червоноградська та Сілецька міські громади.

"За нашими підрахунками усі громади будуть прибутковими і в майбутньому сильно допоможуть у розвитку регіону", – зазначив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

Як додає Офіс реформ у Львівському регіональному відділенні Асоціації міст України, найбільшою із них, а водночас і однією із найбільших в області, має стати Червоноградська ОТГ із населенням у 73 527 осіб. До складу цієї ОТГ увійде місто Червоноград, селище Гірник, села Острів, Бережне, Борятин, Добрячин та Рудка.

Зазанчимо, у вересні минулого року облрада Львівщини відтермінувала розгляд щодо утворення Червоноградської ОТГ через виступи мешканців міста Соснівка, які протестували проти приєднання до цієї ОТГ.

Нагадаємо, станом на сьогодні на Львівщині діє 35 ОТГ. Останні вибори громад на Львівщині відбулися 25 грудня 2017 року у Кам'янка-Бузькій міській ОТГ та у Мурованській ОТГ. 

Не утворили жодної ОТГ у Буському, Дрогобицькому Золочівському, Перемишлянському, Радехівському, Турківському та Яворівському районах області.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.