Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Роман Тимків

Четвер, 12 липня 2018, 14:45

Тимківу світить 12 років за 40 двигунів

Роман Тимків

Справу керівництва Львівського бронетанкового заводу скерували до суду.

Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

На думку САП слідство має достатні підстави для розгляду судом обвинувачення щодо директора ДП "Львівський бронетанковий завод" (ЛБТЗ), його заступника, начальника Центрального бронетанкового управління ЗСУ (ЦБТУ ЗСУ), начальника відділу в управлінні ЦБТУ ЗСУ та засновника ТОВ "Булет Лайн" за вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 (співучасть у злочині), ч. 5 ст. 191 (розкрадання державного майна в особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) ККУ.

Санкціями статті передбачено до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати відповідні посади та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, державне підприємство Львівський бронетанковий завод виграв конкурсні торги на поставку Центральному бронетанковому управлінню Збройних Сил України нових двигунів В-46-6. За документами, ЛБТЗ придбав у ТОВ "Булет Лайн" і поставив ЦБТУ ЗСУ 40 двигунів, за що отримав оплату у розмірі 28 млн 560 тис. грн. 

Натомість Національне антикорупційне бюро України встановило, що насправді  двигуни надійшли на завод від третьої сторони без жодних документів; договір із ТОВ був фіктивний, а двигуни – не новими, а такими, що були у використанні. До того ж, ці самі двигуни у 2008-2009 вже були реалізовані підприємствам на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міністерства оборони України.

Розслідування за даними фактами антикорупційні органи розпочали ще наприкінці листопада 2016 року. У липні 2017 року НАБУ затримало керівництво Львівського бронетанкового за корупцію, але директор Львівського бронетанкового заводу Роман Тимків заперечив звинувачення НАБУ щодо розкрадання 28 млн грн державних коштів.

У червні 2018 року Міноборони України виграло у судовій справі проти Львівського бронетанкового заводу.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.