Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівський бронетанковий завод

фото Патрульної поліції Львова

Вівторок, 28 серпня 2018, 10:02

Працівники львівського бронетанкового заводу протестують проти директора-корупціонера

Львівський бронетанковий завод

Частина колективу зібралась на прохідній аби не допустити його повернення до виконання обо'язків.

Про це повідомляє голова ГО "Варта1", депутат ЛМР Ігор Зінкевич.

Сьогодні близько 8:00 у Львові по вул. Стрийській, 73 протестували працівники бронетанкового заводу. Кілька десятків працівників зібрались на прохідній заводу.

Працівники заводу повідомили, що сьогодні Роман Тимків має приступити до виконання обов’язків директора підприємства і вони схвильовані рішенням суду, тому вийшли на протест.

Солом’янський районний суд Києва усунув Романа Тимківа від посади директора ДП "Львівський бронетанковий завод" на два місяці. 9 липня рішення суду було оприлюднено в Єдиному державному реєстрі судових рішень. Директора ДП "Львівський бронетанковий завод" Романа Тимківа підозрюють у розтраті бюджетних коштів на суму 28,5 млн грн.

За рішенням Солом’янського суду Києва, строк усунення Тимківа від посади будо продовжено до 27 серпня 2018 року.

Нагадаємо, антикорупційні органи розпочали розслідування щодо корупційних дій на Львівському бронетанковому заводі ще наприкінці листопада 2016 року. У липні 2017 року НАБУ затримало керівництво заводу, але директор Роман Тимків заперечив звинувачення НАБУ щодо розкрадання 28 млн грн державних коштів.

У червні 2018 року Міноборони України виграло у судовій справі проти Львівського бронетанкового заводу. У липні справу скерували до суду, – Тимківа можуть позбавити волі на 12 років з втратою права обіймати відповідні посади та з конфіскацією майна.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.