Уляна Супрун не рекомендує українським школам проводити лінійки

П'ятниця, 31 серпня 2018, 14:04

Натомість МОЗ України пропонує замінити їх інтерактивними уроками.

Про це повідомила Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

Міністерка заявила, що за будь-якої погоди - сонячної чи хмарної - є небезпечними ультрафіолетові промені, і їхня найбільша активність найчастіше припадає на час проведення шкільних лінійок. Всього 15 хвилин під їхнім прямим впливом збільшує ризик виникнення раку шкіри та деяких порушень зору.

Окрім фізичних негараздів від лінійок, вони також не на користь психічному здоров'ю. Скупчення незнайомців та ще й з не зовсім зрозумілою метою викликає у дітей стрес.

Супрун пропонує замінити застарілі на її думку лінійки на інтерактивні уроки або хоча б дотримуватись певних правил, які покликані зберегти здоров'я дітей:

– передусім треба подбати про захист від пекучого сонця та теплової травми. Якщо це неможливо - максимально обмежити час лінійки. Подбайте, щоби в школярів був доступ до питної води. А також поруч був медпрацівник, який може надати першу допомогу в разі потреби;

– гарним способом зменшення рівня стресу є попереднє знайомство дітлахів. Навіть якщо це вже не першачки, перед початком офіційного заходу варто зібратись разом, познайомитись з новачками, поділитись літніми враженнями, чи зробити завдання, яке зміцнює команду;

– перед лінійкою добре дати дітям можливість порухатись та наговоритись. А в самому процесі дозволити школярам активно долучитися, наприклад, робити руханку.

Нагадаємо, що школи Львівщини розпочнуть навчання у різні дні.

 

 

Мітки: 1 вересня, новини львова, Уляна Супрун, школи Львівщини