Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Борислав

Понеділок, 15 січня 2024, 10:10

Санаторну школу у Бориславі перетворять на мистецький ліцей

Борислав

Комісія Львівської облради прийняла рішення створити мистецький ліцей на базі Бориславської санаторної школи.  

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради. 

Постійна комісія з питань освіти, науки та інновацій Львівської облради на своєму засіданні погодила перепрофілювати КЗ ЛОР "Бориславська санаторна школа" на мистецький ліцей.

Як заявила директорка КЗ ЛОР "Бориславська санаторна школа" Ольга Громик, станом на сьогодні у 12 з 73 територіальних громад Львівщини немає мистецьких закладів і закладів позашкілля. Натомість у Львові таких закладів є 20.

"Біля Борислава відсутні мистецькі заклади і заклади позашкілля. У новому закладі ми можемо розвивати українську культуру та витісняти російськомовний контент. Є хороші фахівці, є можливості. Укладено меморандум про співпрацю з Дрогобицьким педагогічним університетом, що дасть можливість у перші роки забезпечити матеріальну базу нового закладу. Допоможуть нам і викладачі університету" – наголосила Ольга Громик. 

За її словами, новий заклад не потребуватиме збільшення бюджету.

"Мистецький ліцей у Бориславі – це результат тривалої спільної роботи директорки нині наявної санаторної школи, директора та працівників департаменту освіти і науки і нас, обласних депутатів, членів комісії освіти, науки та інновацій. Тішить, що поїхавши у Борислав і подивившись школи, ми зійшлися на думці, що не можемо просто закрити школу. Чудова локація, збережені корпуси, комфортні умови, лікувальні можливості і потреба для громад цих територій мистецького освітнього закладу" – додала заступниця голови постійної комісії Парасковія Дворянин.

Нагадаємо, в Україні до 2027 року має бути сформована мережа професійних ліцеїв. Загалом 100 шкіл області планують трансформувати в ліцеї. 

Додамо, у листопаді 2022 року на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про перетворення двох санаторних шкіл області у наукові ліцеї: санаторної школи у Винниках та школи № 1 імені Б.-І. Антонича у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.