Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Монумент Слави

П'ятниця, 7 вересня 2018, 17:14

Міськрада передбачила 300 тисяч на демонтаж аварійної стели Монументу слави

Монумент Слави

Львівська міськрада отримала технічні висновки і планує оголосити тендер на демонтаж аварійної стели Монументу Слави.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив сьогодні заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, міськрада отримала технічні висновки щодо способу проведення демонтажу аварійної стели Монументу Слави, відтак, незабаром планує оголосити тендер на проведення цих робіт.

"Сьогодні ми отримали технічні висновки щодо того, яким чином має здійснюватися демонтаж. Також маємо рекомендації поетапності проведення таких робіт та логістику. Відповідно наступним нашим кроком буде оголошення тендеру на ці роботи. Та перед тим нам ще необхідно буде рішення виконкому", – наголосив Андрій Москаленко.

Згідно із висновками, передбачено два способи демонтажу найвищої стели Монументу слави, який з них застосують при демонтажі, визначатиме підрядна організація, яка проводитиме роботи.

Вартість демонтажу становитиме орієнтовно 300 тис грн. 

Нагадаємо, наприкінці квітня у місті розпочали огородження Монументу Слави через її аварійний стан. Львівські депутати виділили на це 400 000 грн, а ще раніше міськрада дозволила демонтувати стелу із Монументу Слави та передати її до музею "Територія терору". Додамо, у травні міськрада заявила, що наразі не може демонтувати стелу Монументу Слави через складність робіт.

У Львові неодноразово піднімали питання щодо демонтажу Монументу Слави ще з 2014 року. У лютому цього року пам'ятник розмалювали і демонтували деякі елементи.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.