Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сміттєзвалище

Четвер, 25 жовтня 2018, 17:30

В Україні офіційно зареєстрували більше 5 000 стихійних сміттєзвалищ

сміттєзвалище

Загалом за три роки в Україні ліквідували лише близько половини із виявлених стихійних сміттєзвалищ.

Про це повідомила прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України. 

Станом на 21 жовтня 2018 року з часу запуску інтерактивної карти сміттєзвалищ у вересні 2016 році, українці надіслали близько 5 тисяч повідомлень про виявлені сміттєзвалища.

Як заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, найбільше повідомлень про несанкціоновані звалища надійшло з Київської (1 125), Харківської (380) та Дніпропетровської (350) областей.

"Із 5 тисяч сміттєзвалищ, про які надійшла інформація із різних регіонів України, місцевою владою прибрано близько половини, понад тисячу заявок перебувають на стадії виконання, у близько 700 випадках прострочено терміни виконання і ще близько тисячі – потребують підтвердження заявником", – додав Остап Семерак.

Найбільше смітників протягом двох років ліквідовано у Київській, Харківській, Дніпропетровській, Миколаївській та Черкаській областях.

Зазначимо, 58 звалищ Львівщини потребують невідкладної рекультивації, більшість з них знаходяться у Золочівському районі області. А із 20 сміттєзвалищ, які знаходяться у на балансі комунальних підприємств області, у незадовільному стані перебувають сміттєзвалища у Рава-Руській та у Бродах.

Наразі на Львівщині діє інтерактивна карта незаконних сміттєзвалищ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.