Більше 80 мешканців Знесіння прекрили дорогу через львівське смітття

П'ятниця, 2 листопада 2018, 16:14

Активісти протестують проти перенесення сортувальної лінії на вул. Пластову та будівництва тут сміттєпереродного заводу.

Про це повідомляє Патрульна поліція Львівщини.

Сьогодні, орієнтовно з 15:00 год, близько 80 активістів заблокували пішохідний перехід на вул. Богданівській біля кільця очисних споруд.

Як написав на своїй сторінці у Фейсбуці депрутат Львівської міськради Ігор Зінкевич, ГО "Знесіння" та мешканці району перекрили дорогу через плани Львівської міської ради перенести сортувальну лінію з смт. Рясне на вул. Пластову.

Активісти таким чином протестують проти встановленя сортувальної лінії і побудови смітєпереробного заводу на вул. Пластовій.

Як зазначили патрульні, мітингувальники пропускають екстренний транспорт, а обїзди для інших видів транспорту здійснюються з вул. Богданівської та вул. Старознесенську, а з вул. Пластової – на вул. Польову.

Нагадаємо, у вересні львівські депутати не підтримали петицію про заборону будівництва сміттєпереробного заводу на Пластовій, 13 та пошуки для цього нової земельної ділянки. Тоді ж міський голова Львова прокоментував соціальну напругу, що виникла у звязку з планами будівництва львівського сміттєпереробного заводу.

Адже, на громадському слуханні щодо будівництва сміттєпереробного заводу, яке відбулося у липні цього року, львів'яни виступили проти будівництва заводу на вул. Пластовій.

Також наприкінці червня минулого року мешканці сіл Муроване та Сороки-Львівські написали звернення до депутата свого виборчого округу Львіської обласної ради з проханням інціювати звернення до Львівської обласної ради та Львівської міської ради з вимогою не допустити будівництво цього комплексу.

Мітки: вул Богданівська, вул Пластова, знесіння, львівське сміття, новини львова, очисні споруди Львова, Патрульна поліція Львівщини, перекриття дороги, сміттєпереробний завод, фото