Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ультрас Шльонськ

kibiceslaska.pl

Понеділок, 12 листопада 2018, 12:16

Фанати вроцлавського Шльонську зробили перф на цвинтарі Орлят у Львові

ультрас Шльонськ

А перед візитом на цвинтар ультраси навідались до двох польських шкіл на Львівщині.

Про це повідомила прес-служба фан-руху ФК "Шльонськ" на офіційному сайті.

4 листопада, польські фанати футбольного клубу "Шльонськ" із Вроцлава влаштували перформанс із нагоди 100-річчя боротьби поляків проти ЗУНР. 

"Ми поклали квіти до пам'ятника п'яти невідомих солдатів, полеглих в обороні Львова. В кінці нашого візиту ми розгорнули банери в честь захисників Львова. Головним гаслом було: "Львівські орлята, 100 років - це гасло прославляє польську відвагу. Сілезія віддає шану для Львова, духовного міста Вроцлава". Крім того, ми підвісили банер із назвою клубу, який представляємо. Усе було освітлено кількома десятками файерів", – ідеться в заяві фанатів.

Також вроцлавські супортери завітали до двох польських шкіл у Львівській області: Мостиської середньої школи №3 та до Львівської СЗШ №10 ім. Марії Магдалени та подарували їм шкільне приладдя за кошти Великої Асоціації Сілезії.

Додамо, що 9 листопада Анджей Дуда звернувся до Петра Порошенка з проханням втрутитися у справу з розміщенням скульптур левів на Цвинтарі орлят.

Нагадаємо, нещодавно міністр закордонних справ Польщі звернувся до Павла Клімкіна щодо вирішення ситуації з розміщення скульптур левів на Цвинтарі орлят у Львові, однак в уряді України вважають, що з цим має розіьратися Львівська міськрада.

Ще 25 жовтня депутати Львівської облради звернулись до Міністерства закордонних справ України, Кабінету міністрів України із закликом провести розслідування та встановити осіб, причетних до незаконного переміщення скульптур левів та встановлення їх на території Личаківського кладовища.

Міністерство культури і національної спадщини Польщі планувало цього року  "реставрувати фігури левів, які у грудні 2015 року встановили на їхньому початковому місці, де вони знаходилися від 1970-х років".

Як заявляв раніше голова українського Інституту національної пам’яті Володимир В'ятрович, згідно із документом 2005 року про впорядкування польських військових похованьна території України, сторони домовилися "відмовитися від встановлення скульптур левів біля колонади".

А нещодавно Львівська обласна організація Національного корпусу заявила про те, що скульптури левів на Цвинтарі орлят варто залишити в спокою на місці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.