Польське товариство закликає залишили Меморіал львівських орлят у спокої

П'ятниця, 23 листопада 2018, 13:25

Польське товариство охорони військових могил засудило інцидент на цвинтарі орлят, який влаштували три польські студенти.

Про це повідомляє Польське радіо.

Як заявив голова Польського товариства охорони військових могил у Львові Януш Баліцький, польський цвинтар є місцем молитви і його не потрібно використовувати для політичних цілей, влаштовуючи різні інциденти.

"Ми є для того, аби доглядати за цим місцем і ми з обуренням стверджуємо, що іноді воно стає місцем політичних демонстрацій, що неприпустимо. Це обурює нас, оскільки ми розвиваємо взаємини із українським суспільством, багато у чому нам вдається домовитися, а така витівка молодих людей, які не зовсім розумію те, що роблять, дуже шкодить цьому", – наголосив Януш Баліцький.

Нагадаємо, вчора охоронці Личаківського кладовища затрималимали трьох польських студентів, які намагались запалити фаєри на цвинтарі Орлят, а 4 листопада польські фанати футбольного клубу "Шльонськ" із Вроцлава влаштували перформанс із нагоди 100-річчя боротьби поляків проти ЗУНР на цвинтарі Орлят у Львові.

У зв'язку з цим голова Львівської ОДА Олег Синютка доручив поліції і воєнній прокуратурі зайнятися розслідуванням цієї ситуації та більше не допускати подібного у Львівській області, а голова Львівської облради Олександр Ганущин звернувся до правоохоронних органів з закликом знайти "хуліганів".

Додамо, що 9 листопада Анджей Дуда звернувся до Петра Порошенка з проханням втрутитися у справу з розміщенням скульптур левів на Цвинтарі орлят, однак в уряді України вважають, що з цим має розібратися Львівська міськрада.

Мітки: личаківське кладовище, личаківський цвинтар, Львів, Меморіал львівських орлят, новини львова, Цвинтар орлят