Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аптека

Вівторок, 27 листопада 2018, 14:35

За тиждень на Львівщині на кір захворіли більше 500 осіб

аптека

З 15 до 21 листопада у області зареєстрували 527 випадків захворювання на кір.

Про це повідомляє Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України.

За тиждень у області на кір захворіли 386 дітей віком до 17 років, що становить 73,2% з усієї кількості хворих, та 141 дорослий (26,7%). 

Порівняно з попереднім тижнем, кількість хворих на кір зросла на 27 осіб (попереднього тижня захворіли 500 осіб).

Найбільше випадків захворювання медики зареєстрували у віковій групі 5-9 років, а 78,7% хворих дітей не мають щеплень проти кору. Загалом було госпіталізовано з діагнозом "кір" в інфекційні стаціонари області 352 осіб, у тому числі 239 дітей віком до 17 років. З початку року захворіли на кір 8 835 осіб: 6 312 дітей і 2 523 дорослих.

Найбільшу кількість хворих зафіксували у Львові, Пустомитівському, Стрийському, Яворівському, Перемишлянському, Городоцькому районах. 

Нагадаємо, у зв'язку з епідемією кору у Львівській області, три школи у селі Солонка та Зимна Вода закрили на карантин, а щодня у львівську обласну лікарню госпіталізують 25-30 хворих на кір. 

Зауважимо, із 15 січня, відколи на Львівщині офіційно зафіксували епідемію кору, кабінети щеплень у Львові працюють в усіх поліклініках і щосуботи. Все, що потрібно знати, аби вберегтися від кору, можна дізнатися тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.