Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори у ОТГ

Вівторок, 4 грудня 2018, 11:45

На посади мерів Радехова і Бібрки претендують по 7 кандидатів

вибори у ОТГ

23 грудня на Львівщині відбудуться перші місцеві вибори у 5 ОТГ, серед них й у Бібрській і Радехівській громадах.

Про це повідомляє Центральна виборча комісія.

23 грудня на Львівщині відбудуться вибори у 5 об'єднаних територіальних громадах: Радехівській та Бібрській міських ОТГ, Меденицькій і Лопатинській селищних ОТГ, а також у Зимновідській сільській ОТГ.

Відтак, стартують: перші вибори депутатів і селищного голови Меденицької ОТГ та Лопатинської ОТГ, перші вибори Бібрського міського голови і депутатів цієї ОТГ, перші вибори депутатів і сільського голови Зимноводівської ОТГ, перші вибори депутатів і міського голови Радехівської ОТГ.

На посади міських голів Бібрської та Радехівської ОТГ претендують по 7 кандидатів.

У Радехівській міськраді балотуються 318 кандидатів від 14 партій: Аграрна партія України, Блок Петра Порошенка, ВО "Батьківщина", ВО "Свобода", Народний контроль, Громадянська позиція, Народний Рух України, Народний фронт, Наш край, Самопоміч, Правий сектор, Радикальна партія Ляшка, Українська Галицька Партія, Укроп.

У Бібрській міськраді балотуються 312 кандидатів від 13 партій: Аграрна партія України, Блок Петра Порошенка, ВО "Батьківщина", ВО "Свобода", Народний контроль, Громадянська позиція, Народний Рух України, Наш край, Самопоміч, Рух нових сил Михайла Саакашвілі, Радикальна партія Ляшка, Українська Галицька Партія, Укроп. 

Зазначимо, у Бібрську ОТГ у липні цього року об'єдналися мешканці міста Бібрка, сіл Шпильчина, Великі Глібовичі, Волощина, Підмонастир, Лани, Благодатівка, Гончарів, Любешка, Серники, Романів, Підгородище, Під'ярків, Селиська, Свірж, Глібовичі, Грабник, Задубина, Копань, Мивсева, Підвисоке, Стрілки, Вілявче, Волове, Малі Ланки, Мостище, Стоки.

У жовтні у Радехівську ОТГ об'єдналися Радехівська міська та Бишівська, Немилівська, Кривевецька, Тетевчицька, Середпільцівська, Синьківська, Оглядівська, Пиратинська і Сушнівська сільські ради.

Додамо, станом на сьогодні на Львівщині об'єдналися40 ОТГ. Останні вибори громад на Львівщині відбулися 25 грудня 2017 року у Кам'янка-Бузькій міській ОТГ та у Мурованській ОТГ. 

Минулоріч Варіанти дослідили, як живе одна із найбільш інвестиційно привабливих ОТГ Львівщини через сім місяців після виборів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.