Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Домініканський монастир у Жовкві

google.com.ua

Вівторок, 11 грудня 2018, 13:30

На Львівщині відреставрують 4 стародавні храми

Домініканський монастир у Жовкві

Львівська облрада передбачила кошти на реставрацію 4 пам'яток архітектури – храмів у Жовкві, Буську, селах Лоні та Дмитровичі.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні на сесії Львівської обласної ради депутати внесли зміни до обласного бюджету на 2018 рік. Це рішення підтримав 71 депутат.

Згідно із змінами, департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА отримає 3870 тис грн. З цих коштів передбачено виділити:

- на ремонтно-реставраційні роботи келії Домініканського монастиря у Жовкві – 2 700 тис грн;

- ремонтно-реставраційні роботи дерев’яної церкви Св. Параскеви – пам’ятки архітектури XVIII ст. у Буську – 200 тис грн;

- реставрацію пам’ятки архітектури національного значення – дерев’яної церкви Собору Пресвятої Богородиці 1724 р. у селі Лоні Перемишлянського району – 800 тис грн;

- ремонт пам’ятки архітектури національного значення – дерев’яної церкви Св. Михаїла в селі Дмитровичі Пустомитівського району – 100 тис грн.

Нагадаємо, ансамбль Домініканського монастиря у Жовкві реставруватиме "Союз організацій інвалідів України" за 28 млн грн, церкву Св. Івана Богослова у селі Фусів відреставрують за 2,1 млн грн, храм Різдва Пресвятої Богородиці у смт. Щирець – за 13 млн грн, а костел Св. Йосифа у Підгірцях – за 17 млн грн.

Додамо, Львівська обласна рада планує звернутися до уряду з вимогою визнати пам’ятками архітектури всі дерев’яні храми, зведені до 1939 року.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.