Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул С. Бандери

П'ятниця, 21 грудня 2018, 15:22

Замість бруківки на вулиці Бандери буде римський камінь

вул С. Бандери

Під час реконструкції вул. Бандери з дороги заберуть бруківку, а замість неї використають римський камінь.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні на виконавчому комітеті Львівської міськради директор КУ "Інститут міста" Олександр Кобзарев презентував проект реконструкції вул. Степана Бандери, яка здійснюється у рамках проекту "Вулиця для всіх".

"Одне з важливих питань щодо реконструкції вул. С. Бандери – збереження бруківки. Це прохання мешканців. Ми довго шукали компромісне рішення, адже від цього залежить рівень шуму на вулиці. Рішення знайшли у використанні римського каменю, який імітує бруківку. Однак, за рахунок того, що він більш гладкий, рівень шуму буде менший, ніж від бруківки", – наголосив Олександр Кобзарев.

За його словами, громадський транспорт, згідно з проектом, буде заборонено обганяти під час зупинки, що дозволить збільшити швидкість курсування транспорту на 30%. Також зупинки будуть підвищені, щоб пасажири одразу могли заходити в нього.

Також на вулиці змінять місця зупинки трамваїв, щоб полегшити роз’їзд з приватним транспортом на перехрестях і створять додаткові паркомісця, облаштують велодоріжки.

Щодо облаштування паркінгів на вул. Бандери, то за пам’ятником Степана Бандери планують влаштувати підземний паркінг, а також використати підземний рівень паркінгу НУ "Львівська політехніка", який не використовується.

Нагадаємо, Львівська міськрада разом із німецьким містом Лейпцигом за 80 тис євро здійснить проект "Вулиці для всіх". Ще у 2015 році Львів та Лейпціг підписали Меморандум про співпрацю, який передбачає перепланування цієї вулиці.

Додамо, нещодавно ЛКП "Львівелектротранс" отримав 80 куб.м бруківки для відновлення дороги після заміни трамвайних колії у місті. Як заявили у грудні 2017 року у міськраді, у Львові обліковують всю демонтовану з доріг бруківку.

Тоді ж голова громадської ініціативи за збереження архітектури Львова Петро Байса заявляв, що дії чи бездіяльність чиновників Львівської міської ради призводять до зменшення кількості бруківки на вулицях Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.