Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

храм

Вівторок, 15 січня 2019, 11:10

Вселенський патріарх Варфоломій оприлюднив томос про автокефалію ПЦУ

храм

Згідно з документом Православна церква України не може самостійно виробляти миро для богослужінь.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Сьогодні, 15 січня, Вселенський патріархат в Стамбулі представив текст томосу про автокефалію Православної церкви України. Текст документу опубліковано англійською, грецькою і українською мовами.

"Ми визнаємо і встановлюємо у межах території України автокефальну церкву нашою духовною дочкою і закликаємо всі світові Православні церкви визнавати її, як сестру, і згадувати під ім'ям "найсвятіша церква України", як таку, яка має своєю кафедрою історичне місто Київ і не може ставити єпископів або засновувати парафії за межами держави. І ми надаємо їй привілеї і всі суверенні права, що належать автокефальній церковній владі" – йдеться в документі

Вселенський патріархат зберігає у своїй юрисдикції всі підлеглі йому храми і монастирі на території України, всі значні питання Православна церква України повинна вирішувати через Константинополь. Крім того, ПЦУ не може самостійно виробляти миро для богослужінь.

Згідно з текстом томосу, автокефальна церква України визнає головою святійший апостольський і Вселенський патріарший престол, як і інші патріархи і предстоятелі.

Нагадаємо, що 5 січня Вселенський Патріарх Варфоломій підписав Томос для Православної Церкви в Україні.

Зазначимо, 15 грудня Об'єднавчий собор обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Православної церкви України. Ще 12 жовтня Священний Синод ухвалив рішення про надання Томосу про автокефалію Української Помісної Православної Церкви.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.