Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

lv.npu.gov.ua

Середа, 16 січня 2019, 09:40

Керівник підрозділу Держаудитслужби Львівщини вимагав 30 тисяч хабара

хабар

Чиновник організував схему отримання хабарів від керівників підприємств за ігнорування фінансових порушень під час проведення аудиту.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Правоохоронці викрили керівника одного із структурних підрозділів Західного офісу Держаудитслужби на систематичному одержанні хабара.

Як встановили у поліції, чиновник організував схему системного вимагання та одержання від працівників бюджетних установ західних областей хабарів за сприяння у невідображенні виявлених фінансових порушень під час проведення аудиту.

Чиновника викрили під час одержання чергового хабара у 30 тис грн  від головного бухгалтера однієї з культурних закладів Львова, а загалом він отримав хабарів на 90 тис грн.

Наразі проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Санкція статті передбачає покарання – штраф від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, раніше керівника одного із районних відділів ДСНС Львівщини затримали на хабарництві.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.